nedelja, 14. oktober 2007

15. dan: Zadnji dan v Riu

Na zajtrk, ki se je začel eno uro prej (v Braziliji smo že prestavili na poletni čas – eno uro naprej), smo po večeru sambe kapljali le posamezniki. Nekateri smo plesali sambo vse tja do 5. ure zjutraj, nato pa še izkusili pravi “riodejaneirevski” kriminal, saj so nas na plaži Copacabana napadili z noži in oropali. Ja, Rio je nevarno mesto. Na našo srečo je nastala samo materialna škoda. Ostali so izkoristili jutro za spanje, saj so se glavni dogodki dogajali popoldan: tržnica na Ipanemi, gejevska parada na Copacabani in nogometna tekma med mestnima rivaloma Botafogo in Vasco da Gamma na Maracani!

Pred vstopom na metro -- naravnosti proti Maracani (mestni derbi Vasco:Botafogo)

Ker tenorski sekciji ni uspelo najeti kombija za parado na Copacabani, se je večino Apz-ja odločila za obisk tekme. Takoj, ko smo stopili iz podzemne želežniske postaje, smo se opremili z navijaškimi rekviziti, dresi, trakovi, zastavami in seveda pirom!

Stadion od zunaj

Ker nas je receptor v hostlu že predhodno prepričal, da je Vasco boljši, in ker se Vasco (izgovorjava: Vaško) rima na Laško, dvoma ni bilo – navijali bomo za Vasco!


APZjevski navijaci




Čeprav stadion ni bil poln (23.000 navijačev!), je bilo vzdušje zelo dobro. Kljub temu, da je večino bolj zanimalo, s katere strani bo prišlo pivo, kot pa katero moštvo ima napad, smo navijali zelo vneto, peli smo navijaške pesmi, in se na koncu veselili zmage Vasca 2:1.



Maracana




Povedli smo z 1:00


Zaskrbljeni obrazi po izenacenju




Zmagovita podaja...


... in gooool!!


Noro vzdusje pri 2:1






Navijaci so bili vseh starosti :)


"Kdor ne skace, ni Sloven'c ..."


Navijacice


Okolica stadiona je bila mocno zastrazena

Drugi so se odpravili na tržnico na Ipanemi po nakupih, zapravili še zadnje reale, da bi razveselili sebe in svoje bližnje.

Ogledali pa so si tudi gejevsko parado na Copacabani, kjer naj bi bilo po uradnih podatkih zbranih milijon ljudi. Rečem lahko le, da je neverjetno, kaj vse lahko tam vidiš. Večer se je za nekatere končal že zelo kmalu, drugi pa so vztrajali, da bi zaužili še zadnje ure v Riu de Janeiru. Imeli smo glasbene urice v hostlu, nato pa spili še zadnje prave brazilske capirinhe v bližnjem lokalu.

Pakiranje pred jutranjim odhodom kar na hodniku -- "Kako naj vse stlacim noter?"


Jutri zjutraj bomo z avtobusom odsli v Sao Paulo, nato pa bomo ponoci skocili cez Atlantik.

Srecno, APZ!

Toni in Maja

2 komentarja:

Equipe ITT pravi ...

Hey! This is Ana speaking (or typing), you know, that little stupid monitor from the Festival de Corais :]

Nice to see you're all having a great time in Rio, it is indeed a terrific city...on the other hand, it's such a shane that u guys have become VASCO fans, bla, come on ¬¬

but anyways..I had really good days working with you guys, so I wish you the best and a safe trip back to Slovenia :]
Regards from BH!!

Unknown pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.