četrtek, 4. oktober 2007

5. dan: Apz-jevci poželi bučne ovacije

Zjutraj smo po naporni 16 urni vožnji prispeli v mesto Brasilia.




Tam so nas takoj podkrepili z zajtrkom, kateremu naj bi sledil počitek.

Nekateri so se tega res držali, bruci 2006 so ta čas izkoristili za ponavljanje oziroma učenje skladb, ki bi jih seveda že morali znati. Seveda pa smo se tudi tokrat v veliki meri držali znanega slovenskega reka: “Kadar mačke ni doma, miši plešejo.” Lepi trenutki pa kaj hitro minejo in že je bila tu vaja za resen sakralni koncert.


Seveda pa to ni nič novega, saj podobne značilnosti veljajo kar za večino vaj. Ob 17h smo z vajo nadaljevali v katedrali Dom Bosca, kjer smo že lahko opazili prve navdušene poslušalce, ki so že nestrpno čakali večerni koncert.


In že je ura odbila 20:30, ko se je koncert pričel. Poslušalci so kar ostali brez sape ob zvokih, ki so prihajali iz apz-jevskih grl. Bruckner, Martin, Schnitke itd. so bila samo nekatera zveneča imena današnjega koncerta.


Občinstvo je bilo nad koncertom celo tako navdušeno, da je zbor nagradilo z bučnimi stoječimi ovacijami. Sledila je še pogostitev z najrazličnejšemi brazilskimi dobrotami, katerim se apz-jevci seveda nismo mogli upreti.


Po prihodu v naš hotel oz. bolje rečeno hostel smo bili seveda vsi tako zelo utrujeni, da se seveda nismo mogli upreti še manjšemu klepetu z gostiteljem – predsednikom brazilskega zbora Coral Brasilia, ki nas gosti.


Maja in Martin, vodji poti

2 komentarja:

Unknown pravi ...

VESNA!!! V Ljubljani je dolgčas, pridi nazaj:)

tvoji novinarji

Tomaž pravi ...

Lepe pozdrave iz mrzle Ljubljane v sončno Brazilijo, še posebi moji sestrični Alenki M. (ne vem kok Alenk je sam,upam pa da se ne pišejo vse na M.:).